Окръжния съд в Благоевград върна в следствения арест 25-годишната ромка от Симитли Вергиния Ангелова, обвинена за кражба при условие на опасен рецидив. Тя е уличена, че на 5 юни откраднала дамска чанта от фризьорския салон в благоевградския мол на ул. „Тодор Александров“.
В нея имало 2 мобилни телефона и пари, всичко на стойност 1031 лв. Полицаите хванали крадлата с 21 присъди в досието си, която обаче била бременна в деветия месец, и не посмели да я задържат, за да не роди в ареста, съобщи Struma.bg.
 
Тя е закопчана миналата седмица, а бебето й на 25 дни е иззето от социалните служби, след като майката била хваната за проси с него седнала на земята. Ромката обеща повече това да не се повтаря и да се грижи за дъщеричката си.
 
Съдия Калина Иванова я освободи под „домашен арест”, като отчете, че детето се нуждае от майката, която няма как да го кърми в килията. Вчера обаче тримата окръжни магистрати бяха на друго мнение и като отчетоха обремененото минало на ромката, както и че срещу нея има 3 висящи полицейски разследвания, едното от които за незаконно преминаване на държавната граница, я върнаха обратно зад решетките.