Двама мъже влезли в къща с цел кражба и удушили собственичката, 81-годишна жена, съобщиха от МВР. Единият от убийците бил пастир в с. Константиновец.
 На 05.02.2009 г. в 20.25 ч. в РУ на МВР - Раднево е получено съобщение, че пастирът на селото е забелязан да излиза от частна къща със сандък в ръце. На място е изпратен полицейски екип, който открил в посочената в сигнала къща трупът на 81-годишната собственичка. Тялото на жената се е намирало в леглото, покрито с одеало и по него е имало видими следи от насилие. При огледа на местопроизшествието е установено, че извършителят е проникнал в жилището чрез взломяване стъклото и отключване на входната врата.
В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са задържани извършителите на престъплението Д.Н. (44) от с.Ново село, общ. Стамболийски, който от една година работел като пастир в с. Константиновец и И.Т. (18) от с. Константиновец.
Двамата влезли в къщата с цел кражба, но били чути от възрастната жена, която ги разпознала и те я удушили. След убийството И.Т. избягал, а Д.Н. взел сандък с част от приготвените за кражба вещи и при напускане на къщата бил забелязан от хора от селото. Д.Н. и И.Т. са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. /БЛИЦ