„Нещата са изяснени от гледна точка на смъртта на Ангел Христов-Геле, но къде и как точно е станало… около това тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата.

Проблемът е в личностите, които са добре познати с особено влияние. Факт е, че имаме починал човек в България – от тук нататък никой не дава факти и обстоятелства като кога е пристигнал в България и вторият въпрос е как е станало това“, това заяви криминалистът Ботьо Ботев по повод смъртта на Геле от братя Галеви.

„Познавам прекалено добре и двамата братя. Познавам ги още когато бяха барети. За тях не е никакъв проблем по какъвто и да е начин да влязат в България. 

Имат изключително много влияние в региона, дори бих казал, че хората там ги боготворят. Те с дейността си направиха много за всички в Дупница.

Ако са имали нужда, а те са имали такава, съм уверен, че са влизали в България през годините“, каза Ботев в сутрешния блок на bTV.

По думите му за другия брат – Пламен Галев, към момента поне няма оперативни данни да се намира в България

„Тук проблемът е друг –смъртта на Ангел Христов. Кога, как, що и къде – там има неща, които будят известна форма на размисъл и уточняване.

Работил съм по няколко случая с тях. Един от тях бе изключително тежък – ставаше дума за въоръжени грабежи от бандитската група от настоящи и бивши полицаи, а бяха направили и убийство. Установи се, че са направили кражба от и от въоръжените складове на системата и са ги използвали.

Аз самият потърсих връзка с Галеви и в региона на Кюстендил и Дупница оказаха изключителна помощ по насоки за установяване на извършителите. Да не забравяме, че те помогнаха, а са в сферата на организираната престъпност.

Имаше период, в който Галеви бяха официално назначени в ГДБОП на база на оценки, че ще бъдат полезни в работата в онзи труден период“, каза Ботев и допълни:

„Не бих казал, че са получавали каквито и да било компенсации за това, което правиха. Те действаха разумно в някои отношения – казвам го сериозно“.

Според Ботьо Ботев братя Галеви не били на много по-ниско ниво от Красимир Каменов-Къро, който бе убит в ЮАР.

Той бе категоричен, че между Ангел Христов-Геле, Пламен Галев и Къро е имало контакти, но не уточни кога и какви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук