Отцеубиецът от бургаския кв. "Долно Езерово" отива зад решетките. Това реши днес Окръжният съд в Бургас. Николай Василев е обвинен в убийството на баща си по изключително жесток начин.

Ако бъде признат за виновен, за такова престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщава "Флагман".

Припомняме, че инцидентът с фатален край се разигра на 19 януари т.г., когато бащата – 47-годишният Васил Василев се прибрал в семейната къща мъртво пиян. Тогава той започна да напада и обижда жена си – 43-годишната Валентина. В този момент у дома били и двамата им сина – Николай и Божидар.

Драмата ескалирала до такава степен, че нервите на по-голямото им дете не издържали. В суматохата Николай грабнал чука и ударил баща си по главата като буквално разцепил черепа му.

След като полицаите дошли в къщата на семейството, съпругата Валентина проявила своя майчински инстинкт и доброволно е поела вината за нападението над съпруга й. След проведените разпити на тримата, е установено, че бащата е нападнат от именно от Николай.

Въпреки че младежът е с чисто съдебно минало, трудово ангажиран е и има постоянен адрес, според Бургаския окръжен съд съществува реална опасност Николай Василев да се укрие, ако не бъде задържан.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен срок.