Разглеждането на делото за източването на 2,7 млрд лв. от КТБ се премества само за ден от специализирания наказателен съд в зала на Софийския районен съд (СРС). Това съобщиха от СРС, цитирани от в. „Монитор“ .

Причината е, че голямата зала N5, където обикновено протича процесът, не може да бъде блокирана по цял ден. Адвокатите на подсъдимите поискаха прокуратурата да изчете на глас всички 5000 страници от обвинителния акт. Затова заседанията започват в 9 ч. и свършват късно вечерта. Представителите на държавното обвинение успяват да изчетат около 60 страници на ден. Тази седмица са насрочени заседания във вторник, сряда и четвъртък.

Председателят на СРС Александър Ангелов е дал засега разрешение за използване на най-голямата зала на съда - „Тържествена“, само за вторник, уточниха оттам. Все още не се знае къде ще бъдат проведени заседанията в сряда и четвъртък. За да бъде отстъпена зала на Районния съд за провеждане на заседание на друг съд, искането трябва да бъде 7 дни по-рано, казаха още от институцията.

Подсъдими по делото КТБ са 18 души. Като ръководител на организираната престъпна група е съден избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев. Делото срещу него се гледа задочно, тъй като от няколко години западната ни съседка бави делото за екстрадицията му по искане на България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!