За Арабаджиеви сме пуснали съответните документи до Европол и Интерпол, говорихме и с колегите от Испания и в момента чакаме екстрадирането им. Това обяви пред журналисти вътрешният вътрешният министър Младен Маринов във връзка със задържането на Арабаджиеви в Испания. 

По отношение на акцията на Специализираната прокуратура в НОИ-Силистра Маринов поясни, че става дума за отклоняване на средства от държавния бюджет чрез представяне на неистински документи, като отказа да разкрие повече детайли по случая, тъй като текат процесуално-следствени действия. Министърът не разкри и дали в престъпната група участие има бащата на известната певица Тита, каквато информация се появи в медийното пространство.

Още 9 в ареста, освен бащата на Тита, при спецакцията срещу източването на пенсии от НОИ, прибирали по 10 бона от менте пенсионери 

,,Нямам информация да е упражнявано полицейско насилие върху задържаните при вчерашната операция в "Орландовци". Заловените лица са част от организирана престъпна група, така че това не са някакви спонтанни действия'', каза Маринов.

Прокурор Гешев разкри как са били открити Арабаджиеви в имението на Жоро Шопа и има ли арестуван за покушението срещу него 

На въпрос за наркооранжерията, открита във "Факултета", вътрешният министър заяви, че почти всеки ден се натъкват на оранжерии, но не и такива с толкова специфични начини за прикриване, визирайки подземния тунел, в която бе открита.