Мъж, убил тъста си с пушка, получи 20 години затвор от врачанския окръжен съд. През май 2015 г. Стефан Ангелов от с. Върбица след скандал с Петър Илиев от с. Девене грабнал незаконна ловна пушка и го прострелял няколко пъти.
Дни по-късно пострадалият почина във врачанската болница от тежките си рани. Пред съда почернените близки на убития 43-годишен мъж поискаха смъртна присъда за зет му. "Това не е човек, а изверг, щеше всички да ни избие", разкриха те в началото на процеса в окръжния съд. Ангелов бе обвинен и в опит за убийство на баджанака си , който също бил гръмнат от него, но оцелял.

Когато нахлул в къщата в Девене, вече осъждания за убийство преди години Ангелов първо стрелял по тъща си Славка, но не я улучил. До пукотевицата се стигнало след като за пореден път Стефан помлял от бой жена си, а тя грабнала 20-дневното им бебе и се прибрала при родителите си в Девене. След двудневен самотен запой изоставения мъж решил да си прибере насила жената и детето си.

След стрелбата в Девене Стефан се укрил, но след седмица издирване полицията го открила в гориста местност в района на Девене и го арестувала. Оръжието му пък било намерено захвърлено в двор на изоставена къща в селото.