Жестоки междусъседски войни избухнаха между домоуправителка и наемател в кооперация, намираща се на ул. „Сливница“ в бургаския ж.к. „Възраждане“, съобщава "Флагман".

Караниците и скандалите ескалирали до такава степен, че градинарят в детска градина Илиян Диков получи условна присъда за закана за убийство.

Мъжът живеел под наем в жилищната сграда и няколко пъти се оплакал на домоуправиелката, че апартаментът има нужда от спешен ремонт. По думите му тя не взимала никакви мерки и напрежението ескалирало, а на въпросния 26-ти ноември преминало всякакви граници.

Според Илиян тогава в сградата имало ремонт, който допълнително изнервил наемателя. Той решил да излезе и да разходи кучето, но тогава срещнал домоуправителката. Двамата започнали да се карат, между тях избухнал голям скандал. Нервите на Илиян не издържали и той изкарал пистолет, който опрял в главата на жената.

„Ще те гръмна!“, крещял обезумелият мъж.

Въпреки че оръжието било газово, пистолетът и заканите сериозно изплашили бургазлийката. В този момент от сградата излезли нейни роднини, които чули врявата. Илиян гръмнал два пъти във въздуха, но това не изплашило хората и те успели набързо да обезоръжат нападателя.

На място веднага дошла полиция, която арестувала Диков.

Градинарят, който е с чисто съдебно минало, сключи споразумение преди дни и получи 6-месечна присъда за закана за убийство, която обаче бе отложена с 3-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да плати и 1 500 лв. за експертизи и разноски по делото.