Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие.
 
Днес, 19 юни 2019 г., Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем В.С., на 31 г., за това, че за времето от 22 часа на 14 юни 2019 г. до 6 часа на 15 юни 2019 г., на път I-V, в участъка от спирка „Джебел“  към ГКПП-Маказа,  при управление на лек автомобил, марка „Пежо 406“, е нарушил правила за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението  по пътищата,  и по непредпазливост е причинил смъртта на 37-годишен велосипедист, като  деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 ,б.“б“  във  вр. ал. 1 , б.“в“  във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор  от 19 юни 2019 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като предстои Окръжна прокуратура – Кърджали да внесе искане в съда за вземане  на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По делото са извършени огледи  на местопроизшествие, назначени са съдебни експертизи и други процесуални действия. Разследването по случая продължава. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!