Имуществото на управител на хотел в Пампорово ще бъде конфискувано. Това реши състав на Окръжния съд в Смолян спрямо Н.К., който бе признат за виновен в  присвояване от апартаменти на британски граждани. Делото е за обсебване в особено големи размери за станалия известен в медиите случай с откраднатото обзавеждане от 20 апартамента на англичани и ирландци в комплекс „Форест Нук" в Пампорово.
Управителят Н.К. е осъден на 3 години лишаване от свобода при 5-годишен изпитателен срок и конфискация на мезонет и два гаража в София,  една втора идеална част от два апартамента в Смолян.  Съгласно присъдата, той се лишава от право да упражнява професия или дейност, свързана с управление на чуждо имущество и с управление на етажна собственост за 5 години, пише 24smolian.com.

Н. К. бе признат от съда за виновен по обвинение за незаконно присвояване на чужди движими вещи, които пазел като управител на дружеството, избрано за управление на етажната собственост в комплекса. Липсващото имущество от апартаментите на чужденците представлява обзавеждане, посуда, мебели, и други предмети, сред които дори и завивки и постелки, от жилищата им на обща стойност над 82 000 лв. Управителят е осъден да изплати обезщетения на собствениците на тези апартаменти в размера на обсебените вещи плюс лихва, считана от 2012 г.

Продължаваното престъпление според присъдата е в периода 2010-2012 г.

Н.К. отрече в съдебна зала да е разпореждал да се изнесе от стаите на англичаните липсващото обзавеждане.  Той опроверга пред съда версията, че е взел имуществото заради задължения на британците за неизплатени такси за поддръжка на етажната собственост.
Присъдата не подлежи на обжалване.