Православен свещеник пострада при стрелба във френския град Лион, съобщава "Франс прес". След нападението престъпникът, който е бил въоръжен с пушка, е избягал.

Свещеникът, който е с гръцка националност, затварял църквата си, когато се е случило нападението. Той е откаран в болница в тежко състояние.  По данни на "Ройтерс", божият служител е прострелян два пъти около 16:00 ч. местно време.

Министърът на вътрешните работи на страната призова гражданите да избягват района, в който е станало нападението. Местопрестъплението е отцепено от полицията. 

По непотвърдени данни, нападателят е крещал „Аллах акбар“, докато е извършвал стрелбата, съобщи Greek Sity Times.
 


Френското министерство на вътрешните работи е получило сигнал за ситуацията в района на станция "Жан Масе" в 7-и район на Лион. Силите за сигурност са разположени на мястото на инцидента, се казва в съобщението. 

 
Припомняме, че Франция стана жертва на ред нападения 2 седмици след атентата в Париж. На 16 октомври 18-годишен терорист обезглави учител по история заради карикатури на пророка Мохамед. 

В четвъртък сутринта мъж наръга хора в църквата „Нотр Дам” в Ница. Трима души бяха убити. Нападателят бързо беше задържан.

Нападение имаше и в друг френски град - Авиньон. Извършителят е застрелян. По-късно пък полицията в Лион задържа на гарата мъж, въоръжен с нож. Според органите на реда заловеният е подготвял нападение. Освен това, отново въоръжен с нож нападна пазачът на френското консулство в Саудитска Арабия.

В петък Франция предупреди своите граждани, че са изправени пред риск за сигурността "навсякъде" по света.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ