Срещу 29-годишният Лазар Петков Колев от Пазарджик ще бъде повдигнато обвинение за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Това заяви за БНР наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов. Той уточни, че обвинението по чл.116 от НК за умишлено убийството по особено жесток начин ще бъде предявено в петък.
Събрани са достатъчно доказателства, но Даскалов отказа да говори за версиите, по които се работеше досега.
По информация на изключително информирани източници обаче сестрите Белнейски са познавали убиеца си. Това, което обяснява мотива е, че водещата експертиза в разследването е тази на доц. Мария Грозева. Момичетата са били изнасилени, след което умъртвени с удари от твърд предмет. След това телата им са били извозени в местността Грамадите край Пещера. Сред безспорните доказателства е, че ДНК материала на Колев съвпада с този, открит по телата на момичетата. 
Лазар Колев има три присъди, като първата е от 1998 година за изнасилване. След това е съден и за грабеж. Известен е като Лазар Гангстера, като това е прякор на целия им род. По неофициална информация Лазар е племенник на богат собственик на хлебозавод. Чичото се казва Паун Лазаров, припомня кореспондентът на Агенция БЛИЦ. 
Единственият коментар от семейството му е този на майка му пред БНР: “Нямам връзка със сина си, разбрах, че е задържан в Националната следствена служба, обвинението за мен е абсурдно”.
Според разследващите обвинението срещу Лазар Колев е първата стъпка по делото. Разследването продължава. Не се изключва и задържането на втори човек като съучастник в жестокото двойно убийство. 
Пред адвоката си Марин Марковски Лазар Колев твърди, че не познавал сестрите и нямал нищо общо с убийството. Според Марковски Колев може да бъде обвинен за убийство по непредпазливост. Това означава, че убийството не е предварително планирано и че Колев няма съучастници, коментираха юристи. Пред Нова тв Марин Марковски уточни, че обвинението ще е най-вероятно за транспортно произшествие. "Той не е извършил това престъпление", каза адвокатът. По думите му полицията е в безизходица, работи "на глухо" и търси под вола теле. /БЛИЦ