Жителка на американския щат Тексас, 28-годишната Кайдра Джонсън, влезе в затвора, след като дъщеря й написа в училищен преразказ за побой на родителите си. Това се съобщава на уебсайта на телевизия WREG.

Според есето 28-годишната жена се опитала да изгони съпруга си от къщата, защото пушил твърде много. В отговор мъжът я ударил с юмрук в окото.

„Мама извадила пистолет изпод леглото. Бях в хола, а сестрите и брат ми бяха в стаята с тях. Мама насочи пистолета към татко и стреля три пъти. Куршумите удариха стената. Мама каза на татко да спи в колата на алеята и да не се връща или пак ще го застреля”.

Училищният психолог, който прочел преразказа, съобщил в полицията за възможно насилие над деца. Органите на реда извършили оглед в къщата на момичето и открили няколко дупки от куршуми в стените на хола, спалнята и коридора. Намерени и иззети са и два пистолета.

Жената признала, че е стреляла поне два пъти по мъжа си. Според нея обаче тя го направила в отговор на насилието му. По лицето на жената имало следи от побой: порезна рана и синина около дясното око.

Три от четирите деца на съпрузите били в една стая по време на кавгата им. Съпругът на Джонсън не е пострадал.


Жената е арестувана и обвинена в четири безразсъдни действия, съобщи БГНЕС. Попечителството над две от децата на Джонсън бе дадено на баба им, а на другите две на леля им.


Жената е освободена под гаранция от ареста до съдебния процес. Първото съдебното заседание по делото ѝ е насрочено за 23 февруари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук