Главният редактор на електронното издание "Фрог нюз" Огнян Стефанов бе пребит жестоко снощи. Четири неизвестни лица нападнали журналиста пред столичния ресторант "Кипарисите" на бул. "Петко Каравелов" 38 около 22.50 часа, съобщиха от МВР.
54-годишният Огнян Стефанов е открит в безпомощно състояние. Сигналът в полицията е подаден от съпругата му. Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки.

Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота - шок политравма, разкъсано- контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен. Случаят се разследва от Четвърто РУ на МВР. Софийската градска прокуратура също се заема с инцидента, съобщи градският прокурор Николай Кокинов.

Стефанов е с два счупени крака и една ръка, с множество травми по гръбнака, вследствие на побоя. В момента е в хеморагичен шок. Настанен е в Клиниката по анестезиология и реанимация с опасност за живота. Направени са му множество изследвания, казаха за БЛИЦ от ВМА.

Агенция БЛИЦ припомня, че името на Огнян Стефанов беше свързано с анонимния сайт www.opasnite.net63.net., който беше разследван от ДАНС и е недостъпен от 5 септември т.г. На интернет страницата се пускаха анонимни публикации, посветени на бизнесмена Алексей Петров, който бе осветен от бившия министър на вътрешните Румен Петков като секретен служител на спецслужбите. Присъстваха и публикации за президента Георги Първанов. Първоначално оръжейният търговец Младен Мутафчийски и главният редактор на “Фрог нюз” Огнян Стефанов се извиниха за публикуваните анонимни статии в "Опасните", като дори съобщиха, че биха могли да платят и обезщетения на засегнатите. Те освен че се разкриха, признаха и че на сайта "Опасните" е имало невярна информация. След това обаче те излязоха с контрапубликация, където изобщо отрекоха връзка със сайта "Опасните". Главният редактор на "Фрог Нюз" многократно е съобщавал, че получава заплахи, а телефоните му се подслушват.

Съпругата Мария Стефанова заяви, че Огнян Стефанов не е получавал заплахи. "Вчера за него си беше нормален работен ден, като всички журналисти беше по срещи. Между 22.30 и 23 часа ми се обадиха от ресторанта, в който е бил, за да ми кажат, че е бил нападнат от мъже с маски, които са се представили за полицаи", обясни тя. Съпругата отхвърли твърденията, че нападението е заради сайта "Опасните", с който беше свързано името на Огнян Стефанов. "Набедиха го, че едва ли не той е издателят на този сайт, но той има достатъчно критични материали, които са излизали в неговия собствен сайт, достатъчно сила е имал, за да критикува и да пише в неговото издание, за да търси подобна изява", уточни Мария Стефанова.

"Не смея да гадая кой би могъл да е поръчител на това зверско посегателство. Много е страшно да се правят предположения, този факт е повече от потресаващ", каза за БЛИЦ редакторът в електронното издание “Фрог нюз” Ани Кочева. "Вчера Огнян написа една статия за изчезването на Гео Милев. Все се връщам към тези неща, които са се случвали през 1925 г., уж времето се е променило, а се оказва, че същите полицейски методи и потъпкване на свободата на словото продължават да действат със страшна сила", коментира тя. "Огнян не е замесен по никакъв начин със сайта “Опасните”. Склонна съм да гледам на замесването на името му около него като на машинация, която се организира неизвестно от кого и защо", посочи още Кочева. "Огнян не е споделял да е получавал заплахи, но не бих го изключила. Винаги е бил мъжко момче и не би седнал да хленчи за такива неща", допълни тя.

След като гръмна новината за побоя над Стефанов, достъпът до сайта "Фрог нюз" е почти невъзможен. /БЛИЦ