Съдия Анета Петкова от Видинския окръжен съд е била пребита в центъра на града от безработния атомен физик Владимир Попов, съобщи БНР. На път за работа окръжният съдия Анета Петкова е била нападната, ударена няколко пъти, блъсната на земята и обиждана от Владимир Попов.
През 2005 година той е бил осъден на пробация заради закана за убийство на свидетелка по дело за делба. Попов не изпълнявал пробационните мерки, за което е осъден на лишаване от свобода. Докладчик по делото е била Анета Петкова, съобщи на пресконференция председателят на Видинския окръжен съд Цветан Кръстев.
"Особеността на случая, според мен, се дължи най-вече на това, че е посегнато на един магистрат и то по повод на работа“, каза Цветан Кръстев. Инцидентът е станал в центъра на Видин, на близо е имало много минувачи, но никой не се е притекъл на помощ на жената, поясни председателят на Видинския окръжен съд Цветан Кръстев и допълни, че Владимир Попов е проявявал агресия и закани и към други магистрати. Те не са подавали жалби, защото бил син на бивш вече покойник заместник-председател на Видинския окръжен съд.
Материалите по преписката са изпратени в Районна прокуратура– Видин, която е образувала досъдебно производство по чл.131, ал.2 от Наказателния кодекс (НК). С постановление на прокурор при Районна прокуратура– Видин Владимир Попов  е задържан за срок до 72 часа./БЛИЦ