"Беше яко". Това споделили пред разследващите двамата младежи, задържани за убийството и блудство в Харманли. 18-годишният Андрей Демирев и 21-годишният Асен Ангелов бяха арестувани във вторник, два дни след престъплението, извършено в нощта на 15-ти срещу 16-ти март 2019 г.

Двамата са обвинени за смъртта на 53-годишната Валентина Христозова. Според разследващите жертвата е била пребита до смърт.

Брутални разкрития за убийството в Харманли! Асен и Андрей съблекли Валя чисто гола и...

В нощта на убийството пияните младежи намерили жената в безпомощно състояние, също под въздействие на алкохол. Завлекли я в разграден имот и близо 3 часа се гаврили с нея. След като й нанесли множество удари, я изоставили и се укрили. След задържането им във вторник двамата признали за деянието и описали механизма на извършване.

Младежите от Харманли ще останат за постоянно в ареста до започване на наказателното делото срещу тях, реши в петък съдия Филип Филипов от Окръжния съд в Хасково при разглеждане на мярката им за неотклонение, пише Haskovo.net.

Ето ги циганите, които изнасилиха брутално и пребиха до смърт крехката Валя в Харманли (СНИМКА)

Заседанието премина при закрити врата заради особеността на повдигнатото им обвинение, но определението бе произнесено публично. Магистратът прецени, че има обоснованост за извършеното престъпление, както и опасност да се укрият и извършат друго престъпление. За повдигнатите им обвинения законът предвижда от 15 години затвор до доживотен затвор без право на замяна. От най-тежкото наказание е освободен Андрей, защото е нямал навършени 20 години към момента на престъплението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ