Убиецът на 11-годишната Никол, който зверски преряза гърлото на момичето с нож в края на миналото лято, е недоволен от присъдата си и възнамерява да обжалва на втора инстанция в началото на 2019 г. Това става ясно от съобщение на Апелативния съд в Бургас с графика за разглежданите дело през предстоящия месец.

14-годишният по време на убийството Иван Иванов получи 8 години затвор, а съдът определи сумата от 150 хил. лв. като кръвнина, която семейството му трябва да изплати на почернените родители на Никол, пише "Флагман". 

Изглежда обаче леката присъда, предвид сериозността на стореното от Иван, не се струва справедлива, както на семейството така и на самият убиец, и те са решили да обжалват, търсейки начин да намалят още срока, който младежът трябва да изтърпи зад решетките.

Припомняме, че делото по случая се забави известно време, тъй като експертизите за психическото състояние на Иван се проточиха по-дълго от очакваното. 14-годишният младеж до последно твърдеше пред съда, че е невинен, въпреки да бе признал за извършеното още по време на разпитите. Версията за "по-голям от него ученик, който го натопил и заплашил" се тиражираше, както от баща му, така и защитника на момчето 

Дали обаче 8 години са достатъчни за такова зверско и меко казано безсмислено убийство, е отворен въпрос.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ