Софийският наркобос от зората на демокрацията Илиян Варсанов е на път да излезе от ареста заради самолечение с грешни лекарства, които са предизвикали тежка алергия и са вдигнали кръвното му до опасните граници 200/100. Преди дни Апелативният съд постанови извънреден преглед от външни медицински лица за Варсанов, които трябва да установят дали гангстерът следва да бъде изваден от ареста и въдворен в МВР болница, пише "Уикенд". 

Резултатите от медицинските прегледи на Илиян Варсанов ще бъдат готови на 11 юни и тогава съдиите ще се произнесат относно съдбата му. Адвокатът на рецидивиста Иван Антонов настоява клиентът му да бъде настанен в лечебница, тъй като съществувал реален риск за живота му. 

"За последната седмица четири път идваха от Бърза помощ, за да свалят кръвното на Илиян Варсанов. Установихме, че проблемът идва от сбъркани лекарства, от които той е получил алергична реакция и системно вдига кръвно", ожали се защитникът на популярния в ъндъргрануда мъж. 

От прокуратурата обаче подозират, че Илиян Варсанов умишлено е опитал да вдигне кръвното си, за да излезе от затвора, но е предозирал с приема на неподходящите илачи. 

По подобна схема преди няколко месеца алкохолният олигарх Миню Стайков пробва да симулира исхемичен инсулт. 

Илиян Варсанов, чието име пълни криминалните хроники от средата на 90 -те години на миналия век, бе зрелищно арестуван в дома си в столичния квартал "Красно село" с приятелката си Веселина миналата есен, а антимафиотите откриха огромно количество дрога, 15 000 лева и впечатляващ боен арсенал при обиск на жилището му.  В добре укрепени тайници в апартамента на Варсанов криминалистите намериха 10 бойни пистолета и автомат "Калашников" със заличен сериен номер - оръжие, което може да въоръжи цялото районно полицейско управление. До този момент ченгетата не са изтръгнали признания от бандита с каква цел се е въоръжил до зъби. Според водещата версия на криминалистите Илиян Варсанов е планирал да продаде пистолетите и автомата на сръбски гангстери, с които често контактувал пред последните 2-3 години.