17-годишният Христо Маринов от с. Свобода, община Камено, се издъни много жестоко, пише Флагман.бг. Младежът без шофьорска книжка е бил спипан от бургаските ченгета на Второ районно управление близо до портал 1 на „Лукойл-Нефтохим”, в посока кв. Долно Езерово. 

Христо седнал зад волана на чужд лек автомобил „Ситроен”, но около 22:10 часа късметът му изиграл лоша шега  и катаджиите го спрели за проверка. Още по-големият му гаф обаче е, че опитал да ги подкупи, като им дал 50 лева, за да си затворят очите.

Униформените категорично отказали рушвета и планът на Христо да се размине със солената глоба пропаднал. 17-годишният младеж бил задържан за срок от 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейски производство.

Това е поредният случай в Бургас,  при който нагли шофьори, погазили Закона за движение по пътищата, се опитват да се разминат с глоба чрез рушвети, подхвърлени към органите на реда.

Подобна е и ситуацията с 55-годишен мъж, който на 10 октомври бе задържан от униформените на Първо районно управление в Бургас. Мъжът метнал банкнота от 20 лева в патрулката, като си мислил, че така ще избегне акта за нарушение.

Два дни по-рано пък в полицейската хроника бе регистриран друг случай с опит за подкуп.  40-годишния Петър П. от сливенското с. Кермен, метнал 20 лв. на предната седалка на полицейския автомобил на ченгетата от Районното управление в Камено. Катаджиите обаче не приели подкупа и го задържали.