38-годишният Теодор Константинов Николов, по прякор Мустака, който в началото на март бе задържан след мащабна акция в еротичния бар "Taboo" в Бургас, е пуснат тихомълком на свобода, пише Флагман.бг. 


Мустака е получил изключително скромна условна присъда от 2 години и 10 месеца в изпитателен срок от 5 години, след като е признал вината си и защитниците му Петър Димитров и Бойко Даков са сключили споразумение с прокуратурата.

Срещу някогашния сподвижник на Митьо Очите бяха повдигнати 9 обвинения – за склоняване и принуда на момичета да предлагат сексуални услуги в еротичния бар, които обаче успяха да тикнат Мустака за по-малко от 2 месеца зад решетките.

На 30 април тази година той е освободен с условна присъда и вече спокойно се разхожда из улиците на града сякаш нищо не е станало, разказват познати на бургазлията. 

Мустака многократно отричаше да е склонявал момичетата да проституират и да предлагат секс услуги в заведението на бул. "Христо Ботев", което стопанисва.

Дори по време на процеса няколко жрици на любовта се изсипаха в Районния съд, за да бранят шефа си и под клетва обясняваха как ВИП стаите в клуба са за усамотение, а не за платен секс. 

По-интересното в случая е, че казусът "Taboo" е гледан по време на извънредното положение, когато достъпът на журналисти, магистрати и изобщо на граждани бе силно ограничен, а единственото спешните дела имаше възможност да се разглеждат.

Теодор бе задържан под стража, а за престъпленията си трябваше да отнесе от 3 до 10 години затвор.

Както БЛИЦ писа, Теодор Николов разполагал с няколко момичета, които предлагали секс на клиентите на бара, въпреки нежеланието си. На жриците той обещавал солидни облаги и 40% от средствата, които платят посетителите за "специалните предложения".

Съпругата му Димитрина Николова използваше ценоразпис с услугите от заведението, за да докаже невинността на любимия си, според който „вибратор шоу“ струва 90 лева, „лесбо шоу“- 169 лева и т.нат.

По време на акцията през март стана ясно, че срещу шефа си за пропяли четири момичета на възраст 18 – 27 години, всички от вътрешността на България, които първоначално започнали работа като танцьорки, но Теодор насила ги карал да предлагат и платен секс. 

Обичайната цена за развратните действия била за 15 минути - 70 лв., а за половин час - 150 лв., като малка част от парите оставали за момичета.

Проверка в масивите на Районния съд установи, че адвокатите на Мустака са използва за негова защита и факта, че детето и майка му имат здравословни проблеми. 

БЛИЦ припомня още, че Мустака е сред знаковите фигури от бургаския ъндърграунд. Той има няколко присъди зад гърба си, лежал е в затвора, но към днешна дата се води реабилитиран. Преди 15-ина години гравитираше в обкръжението на Митьо Очите, работеше за Румен Димитров-Психото.