76-годишна Катерина Х. от първомайското село Татарево отишла вчера на зеленчуковия пазар в Първомай да си напазарува плодове и маслини.

В чантата си носила близо 3 хиляди лева, научи БЛИЦ от свои източници. От години жената била вдовица, живеела сама в къща на края на селото.

Двете й дъщери, също вдовици, живеели далеч от нея. Възрастната жена се страхувала ужасно много, че ако напусне дома си, ще бъде ограбена. 

В продължение на години всеки месец заделяла от песнията си по няколко банкноти от по 20 лева за черни дни. Увивала пачките в хартия и ги скатавала в найлонови пликове. Винаги като излизала ги носила във вътрешния джоб на дамската си чанта. 

На пазара в Първомай се навъртала местната джебчийка Минка Т. Циганката е на 29 години, криминално проявена и съдена за кражба. Мургавата набелязала баба Катерина, следила я известно време-няколко седмици, видяла, че възрастната жена издърпва от плик пари, с които плаща покупките си. 

Вчера Минка преминала в атака, издърпала пликовете с парите, без жертвата да забележи. Баба Катерина се обадила вд полицията в Първомай, вдигнала кръвно, плакала, че е останала без спестявания. Ченгетата се задействали мигновено.

Помогнал е и фактът, че полицията познава добре криминалния контингент в района. Установили и задържали Минка на пазара. В ареста крадлата направила пълни самопризнания и подробно описала как точно е извършила кражбата.

Почти всичките задигнати пари са били намерени у Минка и са били възстановени на възрастната жена. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ