Продължава мащабното издирване на 56-годишния рецидивист, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Полицията претърси днес нови адреси в София, но без резултат. Село Луково продължава да бъде блокирано и в него се допускат само жителите. Издирвателната акция не е дала резултат. Той е пребивавал на няколко адреса нелегално и последно е бил във вилата си в Луково, откъдето се е измъкнал броени часове преди полицаите да я щурмуват.

Днес стана известна информация и, че е бил част от Чуждестранния легион. 

Искърското дефиле остава под полицейска блокада. Военни, спецчасти и полицаи търсят в гората. Включени са и следови кучета. Термокамерите са следили през цялата нощ. Обхождат се всички вили. Районът е труднодостъпен и в него има 25 000 вили, много от които необитаеми, в които той би могъл да се укрие.

Издирваният Росен Ангелов е изключително добре подготвен. Познава местността, планинар е и дълго време може да оцелее в планината. Поддържал е форма. Бил е вманиачен на тема тактическа подготовка, през каквато преминават спецчастите.

Хората от съседните села не крият, че се притесняват от факта, че край тях се разхожда въоръжен и опасен.

Според източници на bTV Росен е обитавал няколко адреса.

Рядко ходел във вилата в Луково, в която се бил самонастанил и бил там часове преди полицията да я щурмува.

Снощи полицията атакувала и адрес в столичния квартал „Дружба”, откъдето бил подаден сигнал, че преди месеци Росен се разхождал във входа.

Полицаите са обискирали един от апартаментите, където Росен Ангелов е идвал преди месеци на гости на свой приятел. 

Десетки сигнали са постъпили в полицията. Колкото и недостоверни да звучат, органите на реда проверяват всеки един от тях в търсенето на рецидивиста.

Междувременно графолог разчете открито тефтерче, за което се предполага, че е на убитата Кети Кюхова, която е имала любовна връзка с Росен Ангелов последните 6 месеца. Експертът разчете в почерка й обърканост и духовен дефицит.

Росен Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна. bTV пише, че интернетът и телефоните, които е ползвал, са били на името на негови приятели, а той се е изхранвал от работа по строежи.