Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Д.П., на 60 г., кипърски гражданин, по досъдебно производство за това, че на 11 май 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, при управление на товарен автомобил, марка „Форд Рейнджър“, нарушил правилата за движение, като вследствие на пътнотранспортно произшествие умишлено е причинил смърт на 30-годишния П.Г. – престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около полунощ на горепосочената дата,  в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, трима мъже от с. Белозем, обл. Пловдив, при опит за извършване на кражба на люцерна или на селскостопански животни от ферма, били забелязани от собственика Д.П.  

След като ги видял, той се качил в автомобила си и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около 600 метра от фермата, обвиняемият Д.П. успял да застигне единия от тях – П.Г., на 30 г., като го блъснал с автомобила си. Пострадалият П.Г. е починал вследствие на нараняванията при пътнотранспортното произшествие.  

Обвиняемият Д.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Разследването по случая продължава.