"Прокуратурата наблюдава съдебно производство. Към наказателна отговорност са привлечени 5 души, сред тях е една жена, обвинена в хулиганство. Към наказателна отговорност са привлечени двамата й сина, отново за хулиганство." Това заяви по БНТ районният прокурор Чавдар Грошев относно мерките, взети след циганските изстъпления в Куклен.

"Те имат и друго обвинение, за счупване на предното стъкло на служебния патрулен автомобил. Двамата са съответно на 25 и 22 години. 22-годишният има и трето обвинение - за нанесена телесна повреда на полицейски служител, извършващ служебните си задължения. Причините за инцидента са чисто битови", допълни прокурор Грошев.

Обстановката е спокойна, вчера проведохме спец. акция. Няма напрежение. Един битов скандал не трябва да се интерпретира като етническо напрежение. Спокойствието на гражданите е осигурено. Има полицейско присъствие. Това каза от своя страна шефът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Както вече БЛИЦ информира привлечени като обвиняеми са 40-годишна жена за хулиганство с изключителен цинизъм, 22-годишен мъж за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за  унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОДна МВР-Пловдив,  25-годишен мъж за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен  автомобил, 16-годишно момче за хулиганство и унищожаване на задно обзорно стъкло на патрулен автомобил и  21-годишен мъж за нанасяне на лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения. В рамките на 72-часовото задържане ща се преценява за внасяне на искане за мярка „задържане под стража” в съда.