Куклен е под полицейска обсада заради инцидента с група пияни цигани, потрошили и полицейски автомобил. След това циганите са избягали, а всички свободни полицейски части от Пловдив и региона се изсипаха в намиращия се на малко повече от 10 километра от Пловдив град, съобщи plovdiv24.

В момента всички входно-изходни артерии на града са блокирани от полиция, жандармерия има в центъра и всички квартали. Освен това три полицейски буса извършват обиски на цигански къщи, издирвайки участници в инцидента. Както БЛИЦ писа петима души са отведени в Първо районно управление на полицията в Пловдив.

Първо в БЛИЦ! Извънредна информация за свирепите цигани, нападнали семейство с 4 деца!

Полицейската блокада на града ще остане поне 24 часа, тъй като органите на реда се опасяват рокери от Пловдив да не влязат в Куклен за отмъщение.
 
Според trafficNews.bg. над 20 цигани са нахлули в частен имот, където голяма пловдивска фамилия с четири малки деца празнувала Великден. Агресията им е била провокирана след забележка за силна музика.
 
Съседи се обадили на тел. 112 и за минути на мястото пристигнали два екипа на полицията. Пияните мъже обаче нападнали и тях и изпотрошили полицейските коли.
 
Според местните още от сутринта циганите са били пияни. Музиката е била толкова силна, че се е чувала из целия квартал. По обяд пловдивската фамилия, която се събрала при роднини за Великден, помолила съседите на намалят музиката.
 
Първоначално те изпълнили молбата, но не след дълго веселбата продължила доста шумно. Отнякъде се чули и изстрели. Тогава пловдивчаните отново направили забележка на съседите, които скочили на бой.

"Досега не е имало никакви проблеми с ромите. Един чифт обувки не е изчезвал“, коментира пред trafficnews.bg възрастен мъж, който живее на същата улица. Тя е обитавана както от българи, така и от цигани, които от години живеят в разбирателство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!