54-годишният петричанин Васил Василев, който рани с нож жената, с която живее на семейни начала, влезе в Окръжен съд Благоевград, където днес ще бъде гледна мярката му за неотклонение.

Василев е трудноподвижен и едва бе качен в залата, където заседава съдебния състав. Той е с инсулт и парализирана лява страна, много увреден, но това не попречи на прокуратурата да го задържи и внесе искане в съда, пише struma.com.

Василев е лежал 12 години в затвора за същото престъпление.

Припомняме, че Васил Василев наръга жена си Невена Тегова на няколко места, след семеен скандал за апартамент, който Невена настоявала той да й прехвърли. В събота отново се скарали и се разигра кървавата семейна драма.

За щастие, лекарите в Сандански спасиха живота на Невена и днес тя е добре, опасността за живота и е преминала, възстановява се в болница, но Васил е с повдигнато обвинение за опит за убийство.

В съдебна зала защитата му поиска назначаване на медицинска експертиза, която да отговори на въпросите дали престоят в ареста няма да влоши допълнително и без това лошото му здравословно състояние.

Мъжът е претърпял инсулт и инфаркт през 2018 година, има частична пареза на лявата половината тялото. Освен това е с 3 байпаса и сменена клапа на сърцето.

С тези мотиви защитата му настоя за експертно становище дали Васил може да пребивава в ареста. Думата бе дадена и на обвиненият в опит за убийство Василев, а той вместо съжаление за постъпката си, се оплака от задух и болки в гърдите: "В момента не мога да дишам, ребрата ме болят.

Падна ми кръвното..." заяви той пред съдия Т. Андонова.

Съдът уважи искането и назначи експертиза, до изготвянето на която 54-годишният Васил остава в следствения арест. 
 
 
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ