Полицаят от столичното 2 РУП Боби Мерцедеса, арестуван с колегата му Светльо Камилата за участие в бандата на Гольовците, е крил дрога в шкаф за чорапи. Дозата хероин била ползвана за мостра, за да се показва на клиенти на групата от кв. „Орландовци”, пише „Телеграф”.

Наркотикът е открит по време на обиски в дома на взводния командир, разказаха от специализираната прокуратура и полицията.
Днес се очаква спецсъдът да гледа мерките за неотклонение на членовете от разбитата банда. Обвинен за тартор е Коце Белия, който с още 13 души и двете ченгета ще се изправи пред съда. Четирима свидетели са закопали бандата, като двама от тях вече са защитени.

„И в двамата (полицаи) бяха намерени наркотични вещества, вероятно са ползвани за мостра, за показване на клиентите на групата. Те категорично са получавали възнаграждения, едва ли някой може да каже колко. Начело на престъпната група бил мъж от клана на Гольовците по прякор Коце Белия, който в тази махала е криминален авторитет”, обясни Иван Гешев пред Нова телевизия. Главсекът на МВР Ивайло Иванов също потвърди за повдигнатите на ченгетата обвинения и допълни, че ролята им е била да правят чадър над бандитите, докато извършват престъпленията.

Единият полицай бил арестуван във 2 РУП, другият в дома му. По оперативни данни те рекетирали и жрици, крадци и дилъри, като скубели по 500 лв. от всеки. Колеги на арестуваните разказват, че единият идвал на работа с джип „Мерцедес”, но разполагал с шест луксозни коли. Те били на името на негови близки и познати. В хода на разработката срещи Гольовците станало ясно още, че униформените редовно говорели по телефона с Белгия и други от групата, като обяснявали кога са на смяна и кога почиват. Според прокуратурата са взимали процент от всеки удар, който покривали.