Германия е в потрес от жестокото убийство на сина на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер. Той бе наръган снощи с хладно оръжие при атака в Берлин с неизвестен мотив, съобщи полицията.

59-годишният Фриц фон Вайцзекер бил нападнат, след като изнесъл лекция за чернодробните болести в клиниката Шлоспарк в квартал Шарлотенбург. На 55-та минута мъж от залата скочил на катедрата и започнал да ръга с нож изтъкнатия лекар. Той починал на място от раните си въпреки оказаната му първа помощ.


В залата по случайност се намирал полицай, който присъствал поради частен интерес. 33-годишният мъж се притекъл на помощ, но бил ранен. Накрая няколко души успели да обезвредят нападателя. Той е на 57 години и няма криминално минало. 

Полицията проверява самоличността на убиеца и мотива за атаката.В момента му се извършва психологическа експертиза и ако се окаже вменяем, ще бъде изправен пред съда. 

Фриц фон Вайцзекер има съпруга и четири деца. Баща му Рихард фон Вайцзекер е бил президент на ФРГ от 1984 до 1994 г., а преди това - депутат от Християндемократическия съюз и кмет на Западен Берлин. Бившият германски президент почина през 2015 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
.