Георги Вълев, осъден до живот по делото „Килърите”, отрече да е свързан с разстрела на великотърновския бизнесмен Петър Христов. В интервю за bTV той коментира, така, както му отърва на него, че зад знаковото покушение стоят „бизнесът и властта”. Естествено зад хипотезите му нямаше никакви доказателства, а и питащите не се сетиха да го попитат за такива. Ето го и интервюто:

Какво беше първото нещокоето си помислихтекогато станахте онази сутрин и видяхте или чухтече Петър Христов е убит?

Аз не можах да повярвам. Помислих си, че е някой друг този Петър Христов, че е невъзможно. Някаква вътрешна спонтанна реакция - Петър Христов не може да бъде убит.

Георги Вълев за убийството на Петър Христов
Снимка: bTV

-Защо?

Ами, защото според мен той няма врагове, той е със силните на деня.

Ще Ви помоля в началото да уточните дали някога сте били в бизнес конкуренция сПетър Христов?

Не съм бил никога. Той не е хотелиер, аз съм хотелиер. Аз съм бил в хазартния бизнес, той не е бил. Той е бил в охранителния бизнес, аз не съм.

Защо във финалните си думи по делото "Килъритеспоменавате неговото именяколко пъти?

Тъй като Петър Христов е бил човекът на ГЕРБ – в тази връзка съм коментирал, че когато се намеси в правото политиката, правото излиза от съдебната зала. Той организираше кампанията на ГЕРБ, в неговите заведения ставаха купоните по този повод, когато спечелиха, бяха важните гости и скъпите гости.

В публичното пространство излезе, че първото му спонсорство било 30 хиляди лева. А моето беше 3 хиляди лева тогава.

Възможно ли е това убийство да е поръчано от друга партияза да се нанесе удар по ГЕРБ?

- О, това според мен е абсурд. (смее се) Това е пълен абсурд. Това не е политическо убийство, според мен няма нищо общо с политиката. Това е мафиотско, чисто криминално, на икономическа основа убийство.
 

Защо сега се намесват и „Наглите”и „Килърите” в убийството на Петър Христов?

- По същия начин първо почнаха с медийна атака срещу мен, след това ми повдигнаха обвинение, намериха необходимия, нужния Цоновски там да намери правилните "кошаревски" свидетели, правилните съдилища – Шумен, Варна, София и ме осъдиха. По същия начин – сега какво мога да очаквам?

Според мен, те отклоняват общественото мнение. Те си знаят кой. 

Георги Вълев за убийството на Петър Христов
Снимка: bTV

-Кой е?

- Те си знаят кой е.

- Според Вас кой е?
- Косвеният виновен, виновник, според мен е този, който е дал толкова много власт и бизнес на Петър Христов, колкото той самият не може да се справи и да поеме. Или пък той може, но се намесва грубо в чужди територии. Явно са големи интересите там. Аз смятам, че бизнесът го убива Петър Христов. Властта и бизнеса, която има той, с която той разполага.