Полицаят, който беше блъснат от автомобил на столичния бул. „Ал. Малинов“, е без опасност за живота. Това каза на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, съобщава „Фокус“.

„В събота вечерта беше извършено прегазване на един от служителите на СДВР. Той в момента е в болница в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Предстоят му операции, създали сме акция за кръводаряване. Разговарях вчера с него, той се държи добре, мъжко момче е и всички се надяваме, че ще се оправи. Още през нощта беше установен извършителят на това деяние. Към момента той е задържан в село, близо до София“, каза още ст. комисар Иванов и посочи, че е задържано и лицето, което му е помагало да се укрие.

„В момента текат процесуално-следствените действия. Има открити количества наркотици и боеприпаси. Извършителят е криминално проявен по линия наркотици и има условна присъда за това, която е изтекла през 2016 г. Имаме данни, че той постоянно не се е подчинявал на полицейски патрули и именно това е бил и поводът за проверката“, заяви той.

Във връзка със случая с убийството на 24-годишна жена в столичен хотел, ст. комисар Иванов обясни, че извършителят е криминално проявен. Той посочи, че има още неща за изясняване по случая. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ