Поморийските братя Недялко и Емил Гетови, Боян Кабов-Бекира и Дидо Киндела са лидерите на новата наркобанда, която днес бе разбита при спецакция в Бургас. Както БЛИЦ съобщи, при операцията на ГДБОП и Спецпрокуратурата в ареста се озоваха 12 души. 
На пръв поглед обаче прави впечатление, че сред закопчаните липсва ръководна фигура – т. нар. бос, какъвто е задължителен за всяко ОПГ. Никои от изброените не е изявен лидер, за да може да действа толкова безнаказано, включително да тормози непослушните дилъри, както признаха днес шефовете на ГДБОП и Спецпрокуратурата.  


Двамата братя Гетови са сочени за лидери в новата група

Спецакцията поразително прилича на тази срещу определените от държавното обвинение като ММА бойци Георги Карчев, Илко Паскалев и компания. Те също бяха спипани със супер модерна лаборатория за марихуана, но така и не стана ясно кой ги ръководи. В ареста се озоваха само т. нар. лейтенанти, но не и босът, пише "Флагман". Освен с трева, новата групировка е търгувала и със синтетична дрога – основно пико. За тях дори работели „готвачи”, които били доста добри.


Боян Кабов е близък приятел с Гетови, в момента и той е зад решетките

Тази вечер предстоят още арести в Поморие. Полицията продължава да издирва още свързани с новата наркобанда. Това важи и за известния дилър Димитър Трендафилов, по прякор Спортния. Все още не е ясно обаче дали той има някакво отношение към групата и продавал ли е изобщо за тях.

В момента представители на ъндърграунда седят в кафене в центъра на Поморие и се обзалагат с полицаи кой от Неуловимия, Легендата и Безсмъртния, за каквито се мислели членовете на новата група, ще се озове зад решетките.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ