На 21 октомври 2020 г., в 00,35 часа, на тел. 112, е бил получен сигнал за жена в безпомощно състояние, която се намирала в жилище в гр. Пловдив.

На място е пристигнала линейка на Спешна помощ. Медицинският екип установил, че по тялото на пострадалата имало множество травматични увреждания.

Припомняме, че за инцидента съобщи първо БЛИЦ снощи. 

Първоначалната информация, която БЛИЦ научи от разследващи, бе, че майка на 9 деца е открита мъртва снощи в дома си в пловдивския квартал „Шекер махала”. Децата са подали сигнал на телефон 112, че майка им не дава признаци на живот. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта, но е забелязал по тялото й следи от насилие.

Незабавно е била уведомена полицията и са започнали процесуално-следствени действия, извършени от служители на ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, а именно -  огледи, разпити на свидетели, проведен е следствен експеримент, иззет е биологичен материал и др.

Установено е, че на пострадалата жена – 39-годишната С.А., са били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя е починала от нараняванията.

След анализ на доказателствата от страна на наблюдаващия прокурор на 21 октомври 2020 г. Окръжна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение на 45-годишния М.Р. за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Той и пострадалата са живели на семейни начала. Обвиняемият М.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.