Двамата задържани за побоя над Самуил Кацарски остават в ареста. Както БЛИЦ писа 44-годишният мъж почина, след като беше пребит в центъра на Петрич, докато се опитвал да предотврати конфликт между две компании.

Има данни, че двамата мъже са наркозависими. В залата дойде единият от арестуваните – Кристиян Кожовски. Пред съда той каза, че съжалява и не помни нищо от момента на инцидента, съобщава bTV.


Покъртителен разказ от Петрич: Познавам убития бизнесмен Самуил, познавам и единия убиец СНИМКИ

След трагичния инцидент градът въстана. Стотици се събраха две поредни вечери на демонстрация с искане за справедливост.

Адвокатът на един от задържаните преди дни заяви, че младежите „са действали при неизбежна самоотбрана”. Защитникът твърди още, че Самуил е ударил пръв едно от момчетата.

Състав на Благоевградски окръжен съд е оставил без уважение жалбата на защитата на обвиняемите П.Т. и К.К. по досъдебно производство за побой над мъж в гр. Петрич.

В хода на разследването на инцидента към настоящия момент е установено, че на 23.05.2021 г., в търговски обект в гр. Петрич, възникнал конфликт между две компании. Свидетел на случващото се станал 44-годишният С.К., който се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой.

Вследствие на причинените му увреждания пострадалият С.К. изпаднал в кома. Въпреки предприетото болнично лечение, няколко дни по-късно той починал.

В качеството на обвиняеми по досъдебното производство прокуратурата привлече установените извършители на престъпното деяние - 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. Понастоящем те са привлечени към наказателна отговорност за умишлено причиняване на смърт - престъпление по чл. 115 от НК.

Припомняме, че както БЛИЦ писа по-рано, че върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – София взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за смъртта на 44–годишен мъж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!