"Да гние в затвора циганката от Нови пазар!". Така близки приятели на убития културист Николай Димов проклинат обвинената за смъртта му силиконка Анита Мейзер. По думите им обвинената миска заслужава смъртно наказание, каквото в България не съществува, пише в. България днес. 
Никой от приятелите на погубения спортист не вярва на версията на Анита, че съпругът й доброволно е бил вързан със свински опашки, за да бъде сниман. Сам трябвало да се освободи от тях и изпрати кадрите на бъдещ работодател като реклама за силата си.

Близки на убития подозират, че фаталната развръзка е обвита в още много тайни, а мотивите най-вероятно са много различни от публично известните. Те тотално отхвърлят бляскавия имидж, който сексбомбата си е изградила чрез агресивна реклама. Определят Мейзер като меркантилна жена, която не се спира пред нищо за пари. Самата тя била стисната и не чак толкова благородна и човечна, колкото я изкарват самозвани випове след ареста й.

В подкрепа на тези свои твърдения познати на убития посочват факт, известен само най-доверените й хора. Става дума за отношенията на Мейзер с първия й съпруг Живко Желев от село Белеградец, който е баща на дъщеря й. Човекът умрял преди около три години, а първата работа на силиконката била да заведе дела за наследството, което се полагало на общото им дете. След куп съдебни драми и запори на имуществото в края на 2013 г. се стига до подялба на наследството - апартамент във Варна, къща в Нови пазар и земеделски земи. 

Познати на Желев са възмутени, че богатата му бивша жена е поискала да прибере каквото може след смъртта му. Бившият съпруг на Мейзер оставя от втория си брак син, който страда от тежко генетично заболяване. То е засегнало едното му око, има опасност да бъде поразено и другото. Слухът на 12-годишното момче също е в опасност. Единствената алтернатива пред неговата майка е да го заведе за животоспасяваща операция в Германия. Офертата на болницата в Хановер не включва престой на придружител. Нито пък непредвидени възможни разходи по лечението. За това са нужни 50 000 евро и майката на болното дете започва да набира средства от дарения.

Приятели на убития културист са възмутени, че в този тежък момент, когато животът на братчето на дъщерята на Мейзер виси на косъм, силиконката не прави нищо, за да му помогне. Напротив, води безконечни дела да прилапа каквото може от наследството на първия си мъж. "Не че е длъжна да помага, но нали я възхваляват до небето колко е благородна и състрадателна", възмущават се варненци.