Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев – Жоро Шопа за лично укривателство на семейство Арабаджиеви. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Извънредно и първо в БЛИЦ! Арабаджиеви арестувани в Испания до имението на Жоро Шопа 

„Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР за това, че след вчерашното задържане на Георги Семерджиев заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де мер, днес Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му. 

Първо в БЛИЦ: Арестуваният с Арабаджиеви Жоро Шопа ще бъде предаден в Швейцария 

От Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР са извършили съответните проверки и са установили, че издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен“, съобщи прокурор Арнаудова, цитирана от Фокус.

Арнаудова с извънредни разкрития за ареста на Арабаджиеви: Връщат се в България през... 

„Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях, преди да са извършили престъплението. Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев“, каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!