Освободеният от ВСС председател на Софийския районен съд Методи Лалов отново демонстрира задкулисни скандални похвати, научи БЛИЦ.
Съдията, за когото се подозира, че е в мракобесния кръг "Агнешките главички", в който участват приятелите му Лозан Панов и Калоян Топалов, си мисли, че може да заплашва съдии в последните си дни на стратегическата позиция, която заема.

БЛИЦ научи, че Лалов е подписал скандална заповед, с която се заканва на колегите си, че ако не присъстват на Общото събрание на СРС, ще станат обект на дисциплинарни производства.
 


Любопитното в случая е, че на въпросното Общо събрание ще се обсъжда името на магистрата, който ще поеме временно командването на най-големия български съд след 1 февруари т.г.

Явно по този начин Топалов, който театрално си подаде оставката с дирижиран протест пред сградата на ВСС, прави последни опити да се задържи на поста, след като не е получил ръководна длъжност в новата партия на "Агнешките главички" - "Дай България".

Припомняме, че неотдавна Лалов бе даден на прокуратурата заради съмнения за злоупотреби при провеждането на скъпоструващия ремонт на Софийския районен съд на столичния булевард "Цар Борис |||".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!