Уволненият от ВСС председател на Софийския районен съд Методи Лалов отново е предприел отчаяни маневри, за да бъде възстановен на предишния си пост. Това разкриха пред БЛИЦ наши източници от Съдебната палата.
В края на миналата година Лалов театрално си подаде оставката само няколко месеца преди официалното изтичане на мандата му. Постъпката му имаше за цел да се изкара мъченик и след това да направи политическа кариера в новата партия "ДАЙ България" на проваления протестър-министър Христо Иванов.

Съдебните кадровици, обаче не се подведоха по номерата му и бързо гласуваха освобождаването му. Усетил, че ще остане на земята, в последните дни Лалов отново прави подписка сред бившите си подчинени, с която ще настоява да бъде върнат като председател на СРС.
Лалов е жаден за кариера в политиката


В задкулисната операция са включени най-верните му съдии, които преди месец блокираха движението на трамвай №22 за повече от час.

Основната фигура, която Лалов е изкарал на барикадата е съдията от Разлог Яна Димитрова. Младата дама от обкръжението на Лалов е и резервния му вариант за шеф на СРС, ако той не успее да се пребори за връщането си.

До момента единственото, с което е известна Яна Димитрова е не постановяването на осъдителни присъди за крадци, измамници и изнасилвачи, а... писането на постове във Фейсбук, с които заклеймява ситуацията в правораздавателните органи.


Вероятно по този начин Димитрова иска да се намърда в компанията не само на Лалов, но и на приятелите му Калоян Топалов от СГС и най-вече на приближения до Иван Костов - Лозан Панов.

Въпросните магистрати от сутрин до вечер плетат интриги срещу неудобната им прокуратура. Те заедно със скандалния член на ВСС Калин Калпакчиев искат да си изберат овча прокуратура, която да е на пряко подчинение на Дон Корлеоне на срамната приватизация Иван Костов.

Жадният за реванш Ментор от Драгалевци отново иска да излезе на сцената, за да издейства индулгенция на обвиняемите си приятелчета Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков.

Шайката иска да постави свои хора в ръководството на ВАС и във ВСС, където предстоят ключови избори.
 
Дон Корлоене на срамната приватизация Костов

На "Агнешките главички", обаче ще им се наложи да почакат дълго време, защото държавното обвинение се е заело много сериозно с ревизията на скандалните приватизационни сделки, които ограбиха стотици хиляди наши майки и бащи и обрекоха на бедност голяма част от младото поколение.