Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който е обвинен в убийството на годеницата си - 26-годишната Милена Динова, е бил преместен от ареста в пловдивския затвор, съобщава TrafficNews.bg. Разследването срещу него е приключило, като се очаква съвсем скоро в съда да бъде внесен обвинителен акт срещу мъжа и делото да започне по същество.
През януари Апелативният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста Илиян Рангелов, който въпреки правото си да обжалва след 3 месеца, не го е сторил.

По време на предното заседание - това в Окръжния съд, стана ясно, че младият мъж е направил опит да сложи край на живота си, като е прерязал ръката си с остър предмет. Там бе разкрито и, че Рангелов и годеницата му - 26-годишната Милена, са имали остри отношения помежду им. Иззети са телефоните и е прегледана кореспонденцията между тях, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност.

Мъжът от Куртово Конаре може да получи между 10 и 20 години или дожвотна присъда заради убийството, което е извършил.
В нощта на 22 декември, когато бе убита Милена, колеги открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място. В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Патологична ревност стои в основната на убийството на 26-годишната Милена. Рангелов не пускал никъде Миленa, дори и на кафе с приятелки. Често скандалите им били именно заради болезнената ревност на Илиян. Той е и изключително агресивен като често изпадал в моменти на амок и умопомрачение.

Милена е работила в месарската фирма „Новомес”, като в нощта на убийството тръгнала към работа, а Рангелов я настигнал близо до дома им. Двамата се скарали, след което той я ударил в главата и забил ножа в гърдите й. Криминалисти вече са открили и оръжието, с което младата жена е убита.