Откритото 18-годишното момиче от Добрич е било дрогирано и жестоко малтретирано в продължение на повече от 20 дни. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство, по което е постановено задържане до 72 часа на лице, което е обвинено в държане на наркотични вещества и противозаконно лишаване от свобода по начин, опасен за здравето на пострадалата, и по особено мъчителен начин. Днес ще се поиска задържането под стража на лицето като мярка за неотклонение“, каза още Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Тя обясни, че по сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. „След което по инициатива на разследващите е извършено претърсване и в неговия собствен дом в центъра на Добрич. И там е открито момичето в безпомощно състояние.

Полицейските служители веднага са извикали „Бърза помощ“. Момичето е отведено в Спешния център в Добрич, където му е оказана бърза помощ. Вчера в късните следобедни часове окръжният прокурор на Добрич посети здравното заведение. След намесата и помощта на лекарите момичето вече е контактно, като продължават медицинските дейности по пълното ѝ оздравяване“, обясни говорителят на главния прокурор. Арнаудова посочи, че днес ще бъде организиран нейният разпит пред съдия.

„В беседата, която се провежда с окръжния прокурор, тя е потвърдила, че е била държана не по нейна воля, а противозаконно е била лишавана от свобода от извършителя на престъплението, когото сме задържали.

Състоянието на момичето е много тежко, тъй като е установено и от нейните сведения, че е била и дрогирано в продължение на повече от 20 дни и е било жестоко малтретирано – има външни следи от нараняване, има следи от загасяне на цигара в лицето. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи видът на телесните наранявания, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за причиняване на телесна повреда на 18-годишната девойка“, каза още тя.