Съдът даде ход на делото, което депутатът от БСП Елена Йончева заведе срещу премиера Бойко Борисов. Нито един от двамата обаче не се яви в съдебната зала.
Делото е във връзка с изявление на Борисов от месец март, в което твърди, че Йончева е получила милиони левове от държавата.

Мога да кажа, че нашите възражения са сериозни, но все пак нека спорът да се реши от съда. Това заяви пред журналисти адвокат Марин Марковски – пълномощник на министър-председателя Бойко Борисов.

Адвокат Марковски отказа да даде подробности с думите: „Бойко Борисов като ответник по делото, аз като негов пълномощник, категорично помоли да не даваме интервюта и доказателствени анализи по телевизията. Той каза: „Съдът ще реши спора”. Абсолютно прав е, защото изявленията по телевизията нямат стойност на доказателства”.

От своя страна адвокатът на Елена Йончева Георги Атанасов коментира предоставените доказателства в съдебното заседание и посочи: „Въвеждат нови възражения, което не могат да правят. Това в гражданския процес не е допустимо, но нека не решаваме делото в коридора”.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 декември от 13.30 часа.