Вторият обвиняем за задържането на 327 килограма кокаин в апартамент в столичния квартал “Студентски град” остава в ареста.

Съдът потвърди мярката на втора инстанция с мотивите, че може да се направи обосновано предположение, че Манол Николов има общо със съхраняването на рекордното количество наркотик, предаде репортер на Канал 3.

Тетрадка със знаци "асо спатия" е издала Николов, както и остатъци от кокаин намерени в склад, в който той е пребивавал.

Според прокуратурата, веществото е идентично с намерения в Студентски град кокаин, а щампите по пакетите и рисунките намерени в тетрадка на Николов също съвпадат.

Защитата и обвинението спориха в зала за опасността за здравето на задържания мъж. Според адвокат Теодора Гинчева, животът на Николов е застрашен и заради липса на невролог в ареста, който да следи състоянието му.

Мъжът е с ампутиран крак след катастрофа и неврологични проблеми. Според прокурора обаче, в ареста е създадена организация за подходяща грижа за Николов.

Първият обвинен за дрогата беше 31-годишния Николай Петров, в чиято квартира беше открит кокаинът. А на 24 май в колата му бяха открити други 40 кг.