В документален филм на One America News, чийто автор е политически експерт и бивш съветник на Доналд Тръмп, служители в предишната президентска администрация са разобличени за това, че опитали да започнат процедура за импийчмът на президента чрез Украйна.
 

Акцентът във филма на Майкъл Капуто е Майданът в Украйна през 2014 година. Авторът открива доказателства пряка намеса в свалянето на властта в Украйна от представители на Демократическата партия в САЩ: Джордж Сорос, Джо Байдън, Виктория Нюланд.
 
Те дърпаха конците на бившия председател на парламента в Украйна Андрий Парубий, бившия депутат Сергей Пашински и бившия президент на Грузия, които са организирали разстрелите на хора в Киев през февруари 2014 година.
 
Филмът на Майкъл Капуто ще разкаже много нови неща на тези, които следят събитията в Украйна, да речем, през призмата на Си Ен Ен, пише pogled.info.
 
Този филм щеше да се нарече събитие (изложена е версия, противоположна на тази, която преобладава в западните медии), ако не беше толкова претоварен с пропаганда в подкрепа на предизборната кампания на Тръмп срещу неговите противници от Демократическата партия.
 
Майкъл Капуто е един от политическите стратези на Републиканската партия и си сътрудничи с Доналд Тръмп от 2014 г. В лентата си, изградена върху интервюта с голям брой свидетели и участници в събитията, той разказва, че Майданът от зимата на 2013-2014 г. е част от заговор и държавен преврат с цел сваляне на законния президент на Украйна.
 
Превратът е подкрепен от тогавашната Демократична администрация на САЩ и от заклетия враг на Доналд Тръмп Джордж Сорос.
 
Става дума за престъпление срещу човечеството. На този ден, 20 февруари 2014 г., "неизвестни снайперисти", настанени в сградите на хотел "Украйна", стрелят и убиват 130 души, включително 23 полицаи (тези цифри са посочени във филма). Престъпниците не са открити.
 
Капуто се опитва да даде тласък на разследването. Той казва: „Повечето хора в Украйна заслужават да знаят кой е убил членовете на семействата им и техните приятели.“ Ще узнаят ли някога?
 
Филмът е интересен, защото авторът е работил с източници, с които никой досега не е общувал в публичната сфера: той е интервюирал няколко „грузински снайперисти“, които са убивали хора на Майдана; имената им са назовани, камерата ги е снимала, но един от тях дава интервюто в маска, страхувайки се, според собствените му думи, от отмъщението на поръчителите на тази „работа“.
 
Освен това Украйна във филма е само предисторията. Капуто снима документалния си филм, за да започне нова фаза в кампанията на Тръмп, която всъщност е контраатака, след като опитът за импийчмънт на демократите се провали.
 
Филмът се стоварва върху Джо Байдън, Хилари Клинтън, Виктория Нюланд, Барак Обама... Тръмп, очевидно, се готви да използва „Украингейт”, за да атакува цялата Демократическа партия, това може коренно да промени политическата система на САЩ.
 
В края на филма авторът казва: „Украйна отдавна е трамплин за световни играчи като Джо и Хънтър Байдън, Джордж Сорос, гладни за власт и пари.“
 
Украинските и американските сюжетни линии на Капуто са непрекъснато и по-скоро произволно преплетени, това не позволява да се възприеме филма като цяло (той всъщност е колекция от различни фрагменти), но когато Капуто води зрителя към факта, че „случаят Байдън“ и „украинската намеса“ в президентските избори в САЩ 2016 г. трябва да бъдат разследвани, е лесно да се предположи, че той представя позицията на Доналд Тръмп.
 
И в Киев уловиха „тенденцията“. Последваха първите стъпки.
 
Извършен е обиск на телевизионния канал “1 + 1” по обвинение за подслушване на премиера Гончарук. Последва оставката на шефа на президентския кабинет Андрей Богдан.
 
И двамата станаха сигнал за раздяла с Игор Коломойски, за което адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани настояваше от самото начало. Започва събирането на подписи за оставката на шефа на Националното антикорупционно бюро (НАБУ) Артьом Ситник - известна креатура на Американските демократи, изиграла значителна роля в скандала, който вкара в затвора ръководителя на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт.
 
220 народни депутати главно от "Слуга на народа" вече са се подписали под призива за оставката на Ситник.
 
Докъде може да стигне? И какво ще се случи в политическия живот на Украйна, ако се окаже, че заповедта за разстрела на "небесната сотня" и организирането на Майдана, който прерасна в преврат, е дело на едни и същи хора?
 
Финалните кадри на филма на Майкъл Капуто са сцена на безредици в САЩ, организирана от противници на Тръмп. Показват се новини за пострадали полицаи. Може ли нещо като украинския Майдан да се случи в Америка?
 
Авторът твърди, че може. И подобно изявление е аргумент в полза на Тръмп в предизборната му кампания. Прозвучава цитат на Томас Джеферсън: „По-добре е да се оградите от вълците, отколкото да се опитвате да ги спрете, когато вече са вътре“.
 
„Но дами и господа, вълците вече са тук!”, възкликва патетично авторът на филма.
 
Нищо не се чува за каквито и да е резултати от разследването на масовите убийства в центъра на Киев Сегашното украинско правителство не носи отговорност за това престъпление, но е отговорно дали убийците и тези, които са наредили екзекуцията, някога ще бъдат разкрити и наказани.
 
От 45-те снайперисти, които организират клането на 20 февруари 2014 г. в центъра на Киев, в момента едва 14 души все още са живи. “Неизвестните снайперисти”, след като си свършат работата, започват да се отстрелват един след друг.