54-годишната Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела беше задържана по обвинение за убийството на Пейо Пеев край София, е предизвикала секс скандал в посолството ни в Тайланд преди 14 години, пише Tribune.bg. 

Жената, за която прокуратурата твърди, че е стискала шията на 44-годишния си зет, е била дългогодишен дипломат и бивш наш консул в азиатската страна. Сега тя остава в ареста като определението на съда не е окончателно.

Снимка на Красимира Георгиева, обвинена, че е подпалила и удушила зетя си Пейо Пеев в София, се открива на сайта на Руската православна църква в Тайланд от 1 ноември 2008 г. Тя е представена като временно управляваща посолството на България в Банкок. В информацията на сайта пише:

"Представители на православието в Тайланд присъстваха на прием в чест на националния празник – Деня на народните будители на България.

По покана на временно управляващия България в Кралство Тайланд г-жа Красимира Георгиева Трифонова (Mrs. Krasimira Georgieva Trifonova) и с благословението на представителя на Руската православна църква (Московска патриаршия) в Тайланд игумен Олег (Черепанин) Председател на Комитета на основаването на Православната църква в Тайланд, клирик на църквата „Св. Никола" от планините Банкок, дякон Даниил Ванна и неговата съпруга и помощник на представителя на Руската православна църква д-р Владимир Бунтилов присъстваха прием по случай националния празник - Деня на народните будители (просветителите) на България...

Д-р Владимир Бунтилов предаде поздравление от името на игумен Олег (Черепанин), като специално подчерта значението на Деня на народните будители наред с друг празник на България – Деня на Освобождението от османско иго (3 март). Според представителя на Руската православна църква тези празници са тясно свързани помежду си. Вътрешното освобождение, израстването в християнската вяра, любовта към отечеството са факторите, довели българския народ до политическа независимост."

В същото време стана ясно, че през 2010 година Трифонова се оказва причина тогавашният посланик Камен Величков да бъде отзован, а името му да се замеси в секс сензация.

Бившият консул Красимира Трифонова обявила, че е подала жалба срещу Величков в Комисията за защита от дискриминация, заради упражнен към нея сексуален тормоз.

Според Трифонова, Величков я преследвал от идването си като посланик през 2008 г. От публикациите става ясно, че преди Величков да дойде в Банкок, Трифонова на практика управлявала посолството и идването на титуляр не ѝ се понравило.

Камен Величков е дипломат от кариерата. Той бе съветник по външнополитическите въпроси на президента Желю Желев, посланик в Холандия и др.

Стана ясно, че дъщерята на Трифонова - 33–годишната Габриела Славова, също обвинена в убийството на 44-годишния Пейо Пеев и по-късно пусната под домашен арест - е лице на „Продължаваме промяната“. Тя е работила в Община Бургас - началник на отдел „Превенции и младежки политики“. Младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на ПП за изборите през 2021 г. и присъства в листата на „Предприемчивите лица на промяната в Бургас“. 

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е била и причината за жестокото престъпление. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето.

Освен 44-годишния Пейо за бащинството претендира и бившият депутат от 47-ото НС -  Велико Минков. През 2021 година тогава народен представител от русенската листа на „Промяната“ се отказва и напуска парламента.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук