Скандалният председател на ВКС Лозан Панов е назначил проверка на Специализирания апелативен съд заради мерките за неотклонение на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова.

Според наши източници, Панов е разпоредил репресивната мярка, за да бъдат притиснати апелативните съдии, които отмениха определението на колегата им от първата инстанция Иво Хинов, с което Иванчева и Петрова щяха да се приберат у дома, въпреки солидните доказателства, които е събрала Специализираната прокуратура. 

Припомняме, че на 16 ноември Хинов разпореди "Домашен арест" за двете обвиняеми за подкуп общинарки. Решението трябваше да влезе в сила незабавно, но те така и не напуснаха ареста. След по-малко от три часа прокуратурата протестира определението, а Апелативният специализиран съд се събра още същия следобед и постанови решението да не се изпълнява, докато не бъде потвърдено на втора инстанция. 

И след като справедливостта възтържествува, Панов разпореди проверка на апелативните магистрати, която няма как да бъде тълкувана по друг начин, освен като натиск. В същото време в подкрепа на Иванчева не спират да лобира мракобесния задкулисен кръг "Агнешки главички".

В продължение на месеци "главичките" организират мероприятия в защита на обвинените в тежко криминално престъпление Иванчева и Петрова. От своя страна двете обвиняеми използват всяка секунда, за да се оплачат от условията, в които лежали в килиите.

Все едно, че очакват при такива обвинения да им бъдат подсигурени президентски апартаменти в петзвездни хотели със СПА процедури и тайландски масажи.
 
Сега се вижда, че в усилията на "Агнешките главички" се е включил лично Лозан Панов, който се ползва с подкрепата на медиите от кръга "Капитал".

Става очевадно, че действията на Апелативния спецсъд за запазване на законността никак не се харесват на Панов, още повече че магистратите върнаха в ареста и екскмета на „Младост“ Петко Дюлгеров. В същото време Панов не може да се похвали, че ръководената от него съдебна институция е вкарала в затвора тежки криминални престъпници. Или просто това не е случайно...