Трима петричани, действали като организирана престъпна група са задържани преди дни за отвличане, искане на откуп и грабеж в столицата. Инцидентът станал посред бял ден на кръстовище в центъра на София, съобщава struma.com.

Всичко започнало когато В. Паласиев, М. Вълчев и Б. Тодоров, и тримата от Петрич, умишлено ударили луксозен автомобил, който се движел пред тях.

Слезли от колата и уж се разбрали с шофьора му, но когато той потеглил петричката група го проследила. Водачът на луксозната кола усетил, че тримата, непознати за него мъже, го преследват, увеличил скоростта, но бил догонен от преследвачите. 

Принудили го да спре, свалили го от колата му, пребили го, натоварили го в тяхната кола и го отвлекли в местност край София, където му заявили, че ще го освободят, ако плати пет цифрена сума. 

Столичанинът обещал, че ще даде сумата, имал парите у тях. Така петричаните се съгласили и изпроводили "отвлечения" до дома му, като през цялото време му повтаряли, че ако направи някой номер, ще го намерят където и да е.

Взели му телефона. Въпреки заплахите обаче, мъжът успял да ги заблуди, имал друг телефон в себе си и повикал полиция. Похитителите са задържани в момент на предаване на парите от отвлечения. 

Справка показва ,че петричаните нямат криминални прояви, единият М. Вълчев е студент в полицейската академия в Симеоново, другите двама са негови приятели.

Според разследващи от столицата, предстои изясняване на съпричастността на петричани към други подобни престъпления, станали на територията на столицата, пише struma.com.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!