Органите на реда издирват телефонни измамници, подлъгали пенсионерка от Каварна да им даде 8000 лв. На 3 ноември следобед на домашния телефон на пострадалата позвънил мъж, който се представил за близък на живеещия в София неин внук, пише Труд.

Обяснил й, че родственикът й има спешна нужда от пари, за да не загуби работата си. Стресираната от новината възрастна жена събрала всичките си налични пари и ги предала на млада жена близо до дома си. Късно вечерта разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Добричката районна прокуратура, съобщи говорителят й Даниел Илиев. Той подчерта, че телефонните измами отново зачестяват и призова хората да не се доверяват на непознати.

Случаят е трети за месец на територията на Добричко. На 11 октомври 89-годишен жител на Тервел даде близо 9000 лв. на мъж и жена, които по телефона се представили за полицай и лекар и го информирали, че са нужни 20 000 лв. за спешна операция на сина му. Ден по-късно в с. Кардам бе осуетен идентичен опит за измама на 80-годишна жена. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук