Целият несебърският ъндърграунд се стече на гробищния парк, за да изпрати убития гард на Митьо Очите - Александър Александров, известен като Сашо Японеца. На погребението с чернен джип G класа, пристигна и дъщерята на Димитър Желязков - Станислава.
Церемонията премина под сериозна полицейска охрана. Отцепен е огромен периметър, за да се гарантира сигурността на приближените до Димитър Желязков, съобщава „Флагман”.

В 14:33 часа приключи траурната церемония. Сашо Японеца бе поставен в златист ковчег, изпратиха го десетки негови близки, сред които и съпругата му. Тялото му бе заровено в най-източната част на Гробищния парк. Ритуалът бе извършен от погребална агенция, за която се смята, че е контролирана от Димитър Желязков.46-годишният Александър Ангелов Алексиев, който бе ликвидиран с два куршума при престрелката в Слънчев бряг, мислел да зарязва мутренския бизнес. Той е родом от Кюстендил, но живеел в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. Той бе един от най-приближените хора на Митьо Очите от около 15 години насам и шеф на неговата охрана.Японеца е бивш военен, подводничар. Пред познати наскоро споделил, че смята да се пенсионира, защото вече бил много изморен от „екшъни и филми“. Дори си бил купил лодка с двигател, за да се разтоварва, като приключи с охранителната дейност.За убийството на Алексиев както и за опита за убийство спрямо Митьо Очите е образувано досъдебно производство. За тези престъпления е предвидено наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.