46-годишният Александър Ангелов Алексиев, който бе ликвидиран с два куршума oт "Макаров" при престрелката снощи в Слънчев бряг, мислел да зарязва мутренския бизнес. Мъжът е родом от Кюстендил, но живеел в бургаския комплекс „Братя Миладинови“.
Прозвището му е Сашо Японеца. Той е един от най-приближените хора на Митьо Очите от около 15 години насам и в момента е бил шеф на неговата охрана, съобщава "Топ Новини".

Японеца е бивш военен, подводничар. Пред познати наскоро споделил, че смята да се пенсионира, защото вече бил много изморен от „екшъни и филми“. Дори си бил купил лодка с двигател, за да се разтоварва, като приключи с охранителната дейност.

За убийството на Алексиев както и за опита за убийство спрямо Митьо Очите е образувано досъдебно производство. За тези престъпления е предвидено наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

При извършените огледи на местопрестъплението са открити над 30 гилзи, нож и три пистолета, които са иззети. Единият е газов на човек от обкръжението на Митьо Очите, другият е законно притежаван боен от мъж от противоположния лагер и пистолет „Макаров“ без номера, който е бил до тялото на убития Александър Алексиев.

Тялото на убития снощи бодигард ще бъде погребано в неделя, съобщи пък "Е-Бургас". Снощи тялото, който е простреляно с множество куршуми, е престоял цялата нощ на место, тази сутрин му бе извършена аутопсия.