Къщата на “Биг брадър” в близост до Нови хан е ограбена от организирана банда роми още преди да са довършени строителните работи. Те успели да преминат безпроблемно през загражденията и охраната и задигнали снимачни уреди, инструменти и дори паркирана наблизо кола, съобщава в. "Телеграф".
Елинпелинската полиция веднага взела мерки срещу повторен грабеж и нонстоп няколко местни ченгета зорко следят местността. За съжаление няма как да се издирят извършителите, защото не са оставили никакви улики след себе си. Знае се обаче, че 5-6-членната им група е била добре организирана, а апашите не срещнали трудности нито при преминаването на металната ограда, нито при сблъсъка с охраната.
Грабителите предвидливо действали в малките часове и не се поколебали да задигнат всичко, което им попадне. Сред "трофеите" им са бормашина, къртачна машина, електрожен и няколко други по-малки строителни инструмента. Черешката на тортата обаче била кражбата на наблизо паркиран "Фолксваген голф", с който избягали от местопрестъплението.

От близо месец насам полицията води разследване не по случая, но засега от апашите няма и следа. За щастие кражбата е по-скоро незначителна и няма да рефлектира върху планираното за есента премиерно предаване на новия сезон на "Големия брат". /БЛИЦ