Полицейски служители са заловили нагъл крадец, задигнал стока от аварирал ТИР. Това информираха от полицията във Видин.

На 26 януари, около обяд, на телефон 112 е получен сигнал за разграбване на товар от камион, подаден от шофьора на превозното средство.

Ден по-рано на главен път Е-79 в района на Медовница турски товарен автомобил „Волво“ с прикачено хладилно полуремарке „Шмиц“ се беше обърнал при пътнотранспортно произшествие. 

Водачът на турския ТИР се е оплакал, че група местни жители са заплашили него, както и двама негови колеги, също шофьори на товарни автомобили. Едно от лицата ударило с ръка в областта на гръдния кош един от шофьорите, блъснал главата на друг, след което показал нож и брадва.

Нападателите натоварили и транспортирали с каруци и леки автомобили заграбената плячка от пресни чушки и краставици.

Екипи на Районното управление в Белоградчик веднага започнали разследване по случая.

В хода на издирвателните действия униформените заловили 32-годишен криминално проявен жител на село Медовница. Той е задържан и приведен в полицейския арест.

По-голямата част от отнетата стока полицаите установили на адреси в района. Обитатели на други имоти от селото предали останалия товар доброволно.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава. Образувано е досъдебно производство.